HomeМакедонијаМакедонија пат 24 часа е активна на сите патишта во Регионот

Македонија пат 24 часа е активна на сите патишта во Регионот

Published on

Македонија пат 24 часа е активна на сите магистрални патишта во источниот Регион, потврдува за ТВ Стар директорот Костадин Ацевски

Според Ацевски, најголемо внимание се насочува на следјните патни поравци каде ќе биде коцентрирана голем дел од механизацијата

Од Македонија пат апелираат, без посебна причина да не се тргнува на пат,а доколку се мора, тоа да биде со задолжителна зимска опрема, нешто на кое го потенцираат и од СВР Штип.

Согласно Законот за учество во патниот сообраќај во зимски услови, сите возила мора да поседуваат зимска опрема.Сообраќајни екипи на СВР Штип ќе има на сите патни правци, кои ќе вршат контрола на движењето и поседот на соодветна опрема,велат од СВР Штип

Освен овие препораки, до сите возачи е и полн резервоар гориво,храна и вода за барем 12 часа, дополнителна топла облека и полначи за телефон.Доколку не морате, куќни миленици со вас во вакви услови не земјате.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...