HomeМакедонијаДенес се одржува познатиот Ратевскиот карневал на познатите Бамбурци

Денес се одржува познатиот Ратевскиот карневал на познатите Бамбурци

Published on

По повод верскиот празник Св. Јован денес во беровско Ратево се оддржа Ратевскиот фестивал на познатите Бамбурци.

Карневалот годинава изобилуваше со креација на маски кои за учесниците и присутните го симболизира истерувањето на злите духови.

Дали овогодишните бамбурци ги истераа злите духови во нивното место ?

Ратевскиот карневал се оддржува најмалку 1.000 години и тој е еден од најзначајните на мапата на карневали на поширокиот регион.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...