HomeМакедонијаНајмасовно досега се скокаше по чесниот крст по повод Богојавление – Водици...

Најмасовно досега се скокаше по чесниот крст по повод Богојавление – Водици во Источниот регион

Published on

Најмасовно досега се скокаше по чесниот крст по повод Богојавление – Водици во Источниот регион.

Во Штип по чесниот крст скокаа над 100 верници и тоа на две места.

Во Ново Село, каде до крстот стигна Ристе Атанасов.

Од Брегалничката епархија и градоначалникот Иван Јорданов на среќниците им беше посакано здравје и успех.

На втората локација, исто така на Брегалница, кај Астибовата градинка најсреќен беше Оливер Стојанов

Добро здравје и долга традиција посакаа и Митрополитот Брегалнички Иларион, градоначалникот Иван Јорданов, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и пратеникот Никола Мицевски.

Во Карбинци чесниот крст се положуваше на три места и до него најбрзи беа Кире Велинов од Карбинци, Жарко Михајловски од Долни Балван и Филип Стоиловски од Таринци.

Интересно е тоа што еден од нив Кире Велинов за традицијата специјално стигна дури од Италија каде е на работа и за негова среќа во 4тиот обид успеа овој пат.

Идентично беше и во останатиот дел од регионот каде се скокаше, на уште десетици места.

Во Берово крстот најпрвин во рацете го имаше Ефтим Руменовски, во Делчево Борче Мирчевски, во Кочани Александар Јанков , Пробиштип Бобан Јацевски, Бобан Јованов во Злетово.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...