HomeМакедонијаМинистерот Меџити ќе ја испитува нетранспарентноста на здравствениот дом Штип кон ТВ...

Министерот Меџити ќе ја испитува нетранспарентноста на здравствениот дом Штип кон ТВ Стар

Published on

Министерот за здравство Фатмир Меџити е изненаден и ќе ја испитува нетранспарентноста на Здравствениот дом во Штип кон ТВ Стар. Тој вети дека ќе стапи во контакт со раководителот на институцијата и ќе побара објаснување од кои причини јавните информации тие за граѓаните ги претвараат во недостапни.

Проблемот настана одкако вработени во ЈЗУ Здравствен дом Штип, самоиницијативно и неодговорно одлучија граѓаните да ги лишат од информации од јавен карактер.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...