HomeРегионХрватска: Воведување задолжителна воена обука

Хрватска: Воведување задолжителна воена обука

Published on

Хрватскиот министер за одбрана Иван Анушиќ има задача да воведе еден месец задолжителна воена обука по завршувањето на средното образование, во која секој ќе добие обука за прва помош, ракување со оружје, нуклеарна и хемиска заштита. Се уште не е познато како би изгледал тој концепт. Но, може да се очекува дека ќе се заснова на концептот на темелна воена обука, кој во 2017 година сакаше да го воведе тогашниот министер за одбрана Дамир Крстичевиќ, сега советник за одбрана на премиерот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...