HomeШтипПретстои најголемата капитална инвестиција во историјата на Штип, вредна 32 милиони евра

Претстои најголемата капитална инвестиција во историјата на Штип, вредна 32 милиони евра

Published on

Изградбата на Пречистителната станица со нов колекторски систем ќе биде најголемата капитална инвестиција во историјата на Штип вредна 32 милиони евра, најави денеска градоначалникот Иван Јорданов.

Што ова ќе значи за градот и граѓаните?

Пречистителната станица и новиот секундарен колекторски систем ќе ги реши со години на ред напластени комунални проблеми на граѓаните, особено од населбите од каде се бараше излез за конечно одстранување на проблемот со отпадните и фекални води.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...