HomeМакедонијаНевозможна мисија е пасошите да важат по 12 февруари,  кога Грција ќе...

Невозможна мисија е пасошите да важат по 12 февруари,  кога Грција ќе ја информира ЕУ со нив нема да може да се патува никаде

Published on

Речиси невозможна мисија е пасошите да важат по 12 февруари. Ова е заклучокот од ставот на министерот за надворешни работи, Бујар Османи. Според него, грчката страна има разбирање од македонската страна за техничките аспекти, но обврските од меѓународниот договор остануваат. На 13 февруари ќе се мисли што ќе се прави со лицата кои немаат пасоши.

Според него, некоректно е граѓаните да седат без грижа и надеж дека државата ќе среди, па после да им се каже „не можеме“.

Османи кажа дека нема надеж дека пасошите ќе важат на 13 февруари, а кога Грција ќе ја информира ЕУ, пасошите нема да важат никаде.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...