HomeМакедонијаЛозарите со ултиматум до Владата. Или повисока откупна цена на грозјето годинава...

Лозарите со ултиматум до Владата. Или повисока откупна цена на грозјето годинава или лозовите насади ќе бидат само ископани ораници

Published on

Лозарите бараат повисока откупна цена на грозјето годинава

Лозарите со ултиматум  до Владата. Или повисока откупна цена на грозјето годинава или лозовите насади ќе бидат само ископани ораници, изјави денеска претседателот на Здружението Тиквешки Лозар, Дане Јошев.

Сходно на ова, лозарите бараат откупната цена на грозјето да се објави сега,а не како што најавија од ресорното министерство пред бербата во Јули

Од ланското производство од 120 милиони тони винско грозје, беа откупени само 60. Од оваа мошне доходовна гранка, егзистираат над 16.000 семејства од кои безмалку една третина или околу 6000 лозари се од реонот на Тиквешијата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...