HomeМакедонијаВладата обезбеди нови 35 милиони евра наменети за општински проекти . Кои...

Владата обезбеди нови 35 милиони евра наменети за општински проекти . Кои оштини и под кои услови ќе добијат пари?

Published on

Општините имаат ниска пректна реализација која воглавно е поради лошата финансиска сотојба но и поради неконкурентни проекти, изјави минисерт за локална самоуправа Ристо Пенов.

Поради ова, со последниот Ребалнас на Буџетот издвоени се нови 35 милиони евра кои состојбата треба да ја подобрат, нагласи Пенов во интервју за Слободен печат.

Новата можност за инвестиции со практично непланирани пари за општините е и нова добра прилика.

Сепак, потенцираните и не мали 35 милиони евра не се прилика за сите, реагираат од општина Штип.

За Бирото за рамномерен регионален развој Штип не постои и пари оттаму не добиваме. Со проекти ќе конкурираме, но нашиот оптимизам дека Штип ќе добие нешто е многу умерен, објаснија од Општината.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...