HomeМакедонија6 години се потребни со ова темпо да се заменат личните документи,...

6 години се потребни со ова темпо да се заменат личните документи, изјави Христијан Мицкоски

Published on

Неколку причини се клучни за големите гужви, граѓанските нервози и неизвесноста за промена на личните документи до 12ти февруари, изјави денес Христијан Мицкоски.

Освен реалните, според Мицкоски проблем е и следното:

Мицкоски денес упати апел до граѓаните да не се вознемируваат поради рокот 12ти февруари, бидејќи документите што ги поседуваат и понатаму ќе останат важечки. За решавање на според него комплицираата ситуација има две опции од кои едната е рокот за промена да се продолжи со одлука на парламентот или да се поднесе претставка до Уставниот суд за ставање времена мерка на Законот од 2021 година до следно одлучување.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...