HomeШтипОд февруари во 8ми ноември ѓубрето ќе се складира европски

Од февруари во 8ми ноември ѓубрето ќе се складира европски

Published on

ЈП Исар Штип врши теренски анкети со граѓаните од штипската населба 8ми Ноември. Освен прашања со граѓаните се вршат и консултации на кој начин тие се подготвени ѓубрето и комуналниот отпад од февруари да ги складираат по европски стандарди.

За граѓаните овој обид на Исар да го подигне нивото на соработка и граѓанска одговорност е за респект.

За реализација на овој план Исар обезбеди соодветни комунални садови.

Населбата 8ми Ноември е една од поголемите и најдобро средени во Штип. Овде живеат околу  жители, но без оглед на нивната согласност да ги применат новите стандарди, останува да се види  што ќе се случува со нивните досегашни навики. Ќе останат ли балкански или ќе тргнат по европски пат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...