HomeЗдравјеЗдравствениот систем е под притисок од можна пандемија на Голема кашлица. Министерот...

Здравствениот систем е под притисок од можна пандемија на Голема кашлица. Министерот Меџити повика на одговорност

Published on

Министерството за здравство е под притисок да најде решение за спречување на ширење и можна пандемија од заразно инфективната болест Голема кашлица. Според евиденцијата едвај 84% од децата се вакцинирани за заштита од ова заболување.

Министерот за здравство Фатмир Меџити изјави дека државата ги превзема потребните мерки за заштита.

Во исто време, Меџити исто како и вчера повторно повика на одговорност кај сите.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...