HomeМакедонијаШанси дека рокот за промена на личните документи ќе се пролонгира  пратктично...

Шанси дека рокот за промена на личните документи ќе се пролонгира  пратктично нема, бидејќи тој е меѓународно условен, изјави премиерот Ковачевски

Published on

Граѓани во поедини општини во државата се изложени на тормоз и повеќедневно малтретирање во напорите личните документи да ги завршат во законски предвидениот рок до 12 февруари. Дали сето ова на нив мораше да им се случува, беше запрашан денес премиерот Димитар Ковачевски

Вчера претседателот Стево Пендаровски достави Предлог рокот за промена на документите да се пролонгира. Дали е можно тоа да се случи?

Оваа изјава на премиерот Ковачевски наизглед дава надеж но во суштина и во пракса пролонгирање е невозможно со оглед на тоа дека во случајов не се прашува само македонската влада и парламент туку сите потписници на Преспанскиот договор. Оттука речиси е сигурно дека 12 февруари ќе остане последниот датум до кој документте ќе треба да се променат со Северна.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...