HomeМакедонијаДиректорите на регионалните болници вработувале и што треба и што не треба,...

Директорите на регионалните болници вработувале и што треба и што не треба, изјави министерот за здравство Меџити

Published on

Директорите на регионалните болници во изминатите години вработувале и што треба и што е треба. Немало никаква стратегија  а за сметка на останатите најчесто се вработувале интернисти, хирурзи и други со што е направен тотален кадровски дисбаланс, изјави министерот за здравство Фатмир Меџити

Во однос на прашањето кога ќе започнат вработувањата на одобрените 1117 лица на неопределено време и ќе имаат ли предност тие што досега работеле, Меџити со став

Истовремено Меџити потенцираше дека ред во здравството ќе се стави им им се закани на сите кои без оглед на работниот стаж задачите не ги  извршувале или ги извршувале неквалитетно

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...