HomeШтипДестмина се веќе на списокот за вадење на Чесниот Крст од водите...

Дестмина се веќе на списокот за вадење на Чесниот Крст од водите на Брегалница

Published on

Десетмина се веќе на списокот кои доброволно ќе влезат во водите на Брегалница за да го извадат Чесниот Крст на празникот Водици во Штип. Кои се критериумите за пријавување

Од мостот во Ново Село во 10 часот и час подоцна од стариот мост во населбата Осми Ноември ќе биде положен во водите на Брегалница Чесниот Крст. Во Осми Ноември крстот ќе го положи Брегалничкиот Митрополит г. Иларион.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...