HomeЗдравјеСтудот ги стега вените, ризикот од удари е огромен

Студот ги стега вените, ризикот од удари е огромен

Published on

Ниските температури се иницијатори за мозочни, срцеви и васкуларни проблеми. Лекарите категорично препорачуваат особена внимателност на хронично болните во вакви услови.

Освен, оние кои за своите проблеми знаат на потенцијален удар се и останатите.

Што во вакви услови треба превентивно да се направи?

Кардиоваскуларните болести се меѓу водечките причини за смртност и затоа претставуваат проблем на јавното здравје. Споменатите болести вклучуваат голем број состојби кои влијаат на срцето и циркулаторниот систем како што се срцева слабост, мозочен удар и коронарна срцева болест.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...