HomeМакедонијаПо 5 години, 33 рочишта и променети 4 судии некогашниот градоначалник на...

По 5 години, 33 рочишта и променети 4 судии некогашниот градоначалник на Карбинци Зоран Минов ослободен од обвинение

Published on

По 5 години, 33 рочишта и променети 4 судии некогашниот градоначалник на Карбинци Зоран Минов ослободен од обвинение за злоупотреба на службената положба. По добивање на конечната  ослободителна судска одлука, Минов изјави.

Повеќе од 5 години бев чест гостин во Штипскиот суд и на 33 рочишта на своја кожа ја осетив неправдата и двојниот аршин на судскиот систем. За ова време на мојот предмет се променија 4 судии и 3 обвинители, и на сите нив заедно со мојот адвокатски тим (на кој сум му посебно благодарен) одново им објаснувавме дека не сум сторил никакво кривично дело туку напротив сум допринел за општината, односно сум заштедил пари”, изјави  Минов.

“Имаше многу напори да го оцрнат моето работење како најуспешен градоначалник со најмногу реализирани проекти и најмногу оставени дела кои и ден денес сеуште се користат за доброто на сите жители.
Правдата иако е бавна не е и недостижна.
Не жалам за ништо, не бегам од ништо и ако некогаш повторно ми се пружи можност да се вложам на било каков начин во развој и креирање на подобра иднина на младите од Општина Карбинци спремен сум повторно да се борам”, изјави бившиот градоначалник на Карбинци Зоран Минов.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...