HomeМакедонија16 години, на шест социјално загрозени семејства, штипскиот хуманист Александар Трајковски, им...

16 години, на шест социјално загрозени семејства, штипскиот хуманист Александар Трајковски, им овозможува пристојна Бадникова и Божиќна трпеза

Published on

16 години, штипскиот хуманист Александар Трајковски, овозможува пристојна Бадникова и Божиќна трпеза на шест социјално загрозени семејства. И оваа година пакетите со потребните намирници отидоа во вистински раце.

А се започнало со заедничка иницијатива на ТВ Стар и 81 годишниот Трајковски.

Кога се сака ништо не е тешко, за да се помогне на оние на кои тоа им е потребно вели Трајковски, иако признава дека економската криза си го прави своето. Оние кои ги примија пакетите не ја криеја радоста.

Трајковски помага и на граѓаните од исламската вероисповест. Вакви пакети ќе се најдат во домовите на исто толку семејства и за Рамазан и Рамазан Бајрам

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...