HomeМакедонијаШто задолжително треба да се најде на Бадниковата трпеза за утревечер?

Што задолжително треба да се најде на Бадниковата трпеза за утревечер?

Published on

Ден пред Бадниковата вечер, дилемата, што треба да се најде на Бадниковата трпеза повтопрно е присутна. Свештеник Добрица Јанев објаснува како таа треба да изгледа и што да содржи.

Многу семејства од ред причини православната традиција ја изместиле, поради што Јанев посочува што никако не смее на оваа вечер да се најде на трпезата во предвечерието на Христовото раѓање.

Сето останато е волја на домаќините, но доколку за некои се важни и други детали, Јанев посочува каде може да се најдат

Наредниот ден по Бадниковата вечер е Христовото раѓање, односно, Божиќ, кога завршуваат постите, а семејствата се собираат на традиционалниот Божиќен ручек…

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...