HomeМакедонијаЗа јануари требаат двојно повеќе пари, се жалат сите

За јануари требаат двојно повеќе пари, се жалат сите

Published on

Јануари е финансиски исцрпувачки месец и требаат двојно повеќе пари за тој некако да се помина. За сите тој е најдолгиот месец во годината според трошоците, но и заради тоа што има дури осум големи православни празници.

Од овие причини пресметките на граѓаните покажуваат дека за јануари се потребни двојно повеже пари.

Во контекст на зголемените трошоци Владата го испорача пакетот антикризни мерки со финансиска помош за пензионерите за која тие сепак велат дека не е доволна поради превисоките цени. Одтука на нив повторно им останува да се снаоѓаат секој на свој начин, а од синдикатот поради јануари се загрижени.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...