HomeМакедонијаЗапочна изградбата на полузатворен Градски пазар во Штип. Ќе чини 13 милиони...

Започна изградбата на полузатворен Градски пазар во Штип. Ќе чини 13 милиони денари и ќе биде завршен напролет

Published on

Полузатворен Градски пазар ќе има Штип напролет. Работите започнаа денес, а тој ќе чини 10 милони денари. Дополнителни 3 милиони денари ќе бидат инвестирани во паркинг простор и уредување на околните површини, што вкупно е 13 милиони денари, изнесе градоначалникот Иван Јорданов. Во меѓувреме пазарните активности се одвиваат на делот од веќе полу покриениот дел од пазарот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...