HomeМакедонијаКако лани се трошеа буџетските пари

Како лани се трошеа буџетските пари

Published on

На почетокот од годината министерот за финансии Фатмир Бесими денес објаснуваше како лани се трошеа буџетските пари во висина од 5,3 милијарди евра.

Според Бесими важен момент во реализацијата на буџетот  е и следното.

Во однос на приходите и расходите Бесими ги изнесе следните податоци

Еден до главните аспекти на минатогодишниот буџет е и тоа што тој бил реалзиран во рамките на планот и без ребаланс, нешто кое укажува дека проекциите за приходи и расходи и покрај непредвидливата економска состојба биле реални, потенцираше Бесими.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...