HomeМакедонијаШукова: Семејствата загадуваат 45% од воздухот

Шукова: Семејствата загадуваат 45% од воздухот

Published on

45% од загадениот воздух е вина на граѓаните, изјави денес министерката за Животна средина и просторно планирање Каја Шукова, псоочувајќи зошто.

Според Шукова, општините мора да превземат покомплексни мерки и да го решаваат овој проблем преку супституција на грејните тела и енергенсите.

Во делот со управувањето на води и огромните губитоци со кои се соочуваат ЈП Шукова вели дека наскоро на општините ќе им бидат достапни 50 милиони евра од Европската инвестициона банка кои ќе бидат наменети за подобрување на инфраструктурата.

За третиот голем проблем, управување со отпадот Шукова потврди дека во финална фаза е изработката на тендерска документација со која ќе се овозможи изградба на регионална депонија во Свети Николе.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...