HomeМакедонијаПензиите легнаа на сметките на сите пензионери

Пензиите легнаа на сметките на сите пензионери

Published on

Стивна незадоволството од доцнењето на дел од пензионерите поради ненавремено исплакање. Денес парите на нивните сметки се појавија и со тоа заврши тензијата која започна уште на два дена пред Новата Година.

Според Министерката за труд и социјала Јованка Тренечевска причина за доцнењето е следната.

Вчера беше прв работен ден. Налозите беа доставени во Трезор и денес се исплаќаат. Секој први во месецот се носат налозите за исплата. Први јануари беше неработен ден. Дел од банките исплатија порано. Денес ќе имат средства сите пензионери на нивните сметки – објасни Тренчевска.

Во текот на вчерашниот ден, повеќе пензионери беа револтирани, бидејки нивните пензии не легнаа на нивните сметки.Освен пензиите во декември пензионерите со најниски примања добија и финансиска помош која што е содржана во владиниот Антикризнен пакет мерки.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...