HomeШтипЗградата со најнесовесните станари во Штип

Зградата со најнесовесните станари во Штип

Published on

Зградата со веројатно најнесовесните станари во Штип е на улицата Борис Крајгер. Крајно лошата репутација тие ја стекнаа со преманентно неодговерен граѓански однос, кога е во прашање животната средина и хигиената.

Овде чист терен речиси немаше да се види бидејки за само неколку часа откако ќе се исчисти станарите од сите катови фрлаат ѓубре. Исар не може да стигне а тие не можат да се одвикнат од примитивните навики.

Правиме се што е во наша можност, секаде да стигнеме, но често одговорноста не е на ниво поради тоа што е ваква комунална слика воопшто не содејствува за современ урбан градски простор, изјави директорот на ЈП Исар, Кире Зајков.

Зошто станарите сами на себе си го прават ова ?

Неброените апели досега не помогнаа, што значи дека до нив комуналните инспкетори не дошле, е првиот аклучок.

Казните веројатно ќе ги опаметат станарите од оваа зграда, но, веројатнои е колку  овие луѓе се упорни во своите лоши навики. Во зградата на спомената улица има 50 станови и исто толку сопственици односно, семејства. 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...