Грција: Пуштена палатата каде е крунисан Александар Македонски

Палатата Аигаи (Aigai), во близина на Солун во северна Грција, каде Александар Македонски беше крунисан за крал, е повторно отворена по 16-годишна реставрација. Реставрацијата на спомениците, изграден пред повеќе од 2.300 години, е извршена со помош на Европската унија, а чинела повеќе од 20 милиони евра, јавува Би-би-си.